پلاس

پلاس

ک کارشناس فرش دستبافت، خسروی با بیان اینکه پیشینه فرش دستبافت در استان سمنان به دوره ساسانیان بر می گردد گفت: در سنگسر(مهدیشهر) نوعی دستبافته از رسته گلیم وجود دارد که ریشه در هنر ساسانی دارد و همچنان نیز تولید می شود .

مینا خسروی در گفت‌وگو با خبرنگارخبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)،منطقه سمنان با اشاره به ویژگی های فرش سمنان ،گفت:”رج شمار”های تولیدی در سمنان از 25 تا 60 رج و در دست بافته های شرکتی تا 75 رج است. همچنین گره این نوع فرش ها اکثرا ترکی باف است.

خسروی با اشاره به تنوع آب و هوایی و جغرافیایی در استان و وجود گونه های مختلف گیاهی و درختی در آن گفت: فرآیند رنگریزی در گذشته در این استان به صورت طبیعی انجام و از موادی نظیر"روناس و پوست گردو" برای رنگریزی فرش استفاده می شد اما امروزه رنگریزی بیشتر به صورت صنعتی صورت می گیرد.

این کارشناس فرش خاطرنشان کرد: اغلب قالی های دستبافت سمنان از خامه پشمی و کرک تشکیل و در بافت برخی نیز از ابریشم در رج شمارهای بالا، بهره گرفته می شود. ضمن اینکه "چله" و "پود" زیر و رو در اکثر فرش های استان، پنبه ای است.

وی با اشاره به تنوع رنگ در فرش های دستبافت،اظهار کرد: رنگ بندی غالب بر زمینه قالی سمنان، رنگ لاکی،سرمه ای و اخیرا کرم روشن است.